Babyshoppen

Hoera! Je bent zwanger. Je bent ontzettend blij en misschien ook wel misselijk en moe. Nog even een paar weken het geheim met z’n tweetjes, of eigenlijk met z’n drietjes (of viertjes, vijfjes) bewaren. Hoe moeilijk is dat! Wanneer en hoe ga je het eigenlijk iedereen vertellen? Wat een leuke voorpret geeft het toch.

Nadat je het aan iedereen eindelijk heb mogen vertellen, kun je gaan babyshoppen! En dat is nog moeilijker dan gedacht. Zoveel keuze, zoveel spullen, zoveel winkels en zoveel zoveel. Op internet staan tal van uitzetlijstjes, maar heb je echt alles nodig? Door mijn ervaring in de kraamzorg, kan ik jullie precies vertellen wat je echt nodig hebt. Door alle genoodzaakte spullen in huis te hebben, kan ik (of een andere kraamverzorgster) jou en jouw baby tijdens de bevalling en in de kraamtijd goed bij staan. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat je alles zes weken voor jouw uitgerekende datum in huis hebt. Zorg ervoor dat alles wat gewassen kan worden, gewassen is.

Er zijn wat grote aanschaffen die gedaan moeten worden, maar dat kan je natuurlijk zo gek maken als je het zelf wilt. Hierbij kun je denken aan: babykamer (kast, ledikant en commode), kinderwagen, Maxi-Cosi, babybadje + standaard (eventueel een tummy tub) en box. Ook is het handig om een klein wiegje aan te schaffen, deze kan eenvoudig bij jullie op de kamer staan. Het advies is om de baby de eerst tijd bij jullie op de kamer te laten slapen. Zo kunnen jullie aan elkaar wennen en ben je altijd bij je baby in de buurt. Zorg dat in het wiegje en het ledikant een stevig matrasje zit van minimaal 8 cm dik.

Kraampakket
In het kraampakket zitten veel benodigdheden die nodig zijn tijdens de bevalling en voor in de kraamweek. Bij een thuisbevalling is een kraampakket verplicht. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt is het ook zeker handig om deze in huis te hebben. Dan heb je voor de bevalling en erna de juiste verzorgingsmaterialen in huis. Kijk even in je polis of je het kraampakket krijgt of dat je hiervoor moet betalen.

Thuisbevalling
Als je thuis wilt gaan bevallen, heb je de volgende dingen nodig (overal waar een * achterstaat zit in je kraampakket:
– 2 schone emmers met vuilniszak erin (één voor wasgoed en de ander voor afval)
– Afvalzakken van 60 liter
– 10 celstof kraammatrasjes *
– Matrasbeschermer *
– Navelklem *
– 2 doosjes met steriele gaaskompressen *
– Handzeep
– Washandjes + handdoeken
– Zaklamp (als noodverlichting)
– 1 rol toiletpapier

Kraamweek
Bij de thuiszorgwinkel dien je zelf de volgende artikelen te regelen, dit kan vanaf week 37: Bed verhogers (het bed dient minimaal 80 cm hoog te zijn), een po/ondersteek en een krukje voor onder de douche. Eventueel kan je ook nog een ligsteun voor in bed huren. Verder is het handig om voldoende beddengoed in huis te hebben en een krukje voor naast je bed. Voor in de kraamweek heb je de volgende artikelen nodig (overal waar een * achter staat zit standaard in je kraampakket):
– 2 digitale thermometers
– Flesje alcohol 70% (100 ml) *
– 2 netbroekjes *
– 6 celstofmatjes *
– 2 pakken kraamverband *
– 2 pakken kotex maandverband (zwart en wit)
– 1 pak zigzag watten *
– Spoelkan (liter maatbeker of een flesje water met een tutje)
– Zeepvrije wasgel

Voor de baby
De volgende artikelen zijn handig om sowieso van te voren alvast in huis te hebben, meer mag natuurlijk altijd:
– 12 katoenen hydrofiele luiers (je kunt van deze dingen niet genoeg hebben, meer kan dus ook)
– 6 hydrofiele washandjes
– 6 spuugdoekjes
– 2 omslagdoeken en/of badcapes
– Aankleedkussen
– 3 Aankleedkussenhoezen
– 2 naadloze metalen kruiken
– 2 kruikenzakken
– Zachte haarborstel en kammetje
– Nagelsetje (met een kartonnenvijl)
– Babyverzorgingsproducten (wasgel, babylotion of olie)
– Baby billendoekjes
– 2 pakken Luiers maatje 1 met plasindicator
– 6 rompertjes maat 50/56 lange mouwen (hoog zomer is korte mouwen voldoende)
– 4 babypakjes compleet
– 2 wollen of katoenen dekentjes
– 2 babymutjes
– 2 paar sokken
– 3 hoeslakentjes (wiegje, ledikant en kinderwagen)
– 2 moltons

Handig in de kraamweek en erna
Er zijn ontzettend veel luxe babyartikelen. Artikelen die niet perse nodig zijn, maar wel handig zijn in gebruik. Met een aantal producten heb ik een positieve ervaring en zou ik adviseren.
Een babynestje is hier een van. Je baby kan lekker bij je in bed (als je er bij bent en wakker) hierin liggen. Ook is het handig voor in de box, zo heeft je baby toch een slaapplek voor de eerste weken beneden. Handig is ook om een tweede aankleedkussen aan te schaffen. Deze leg je beneden, zo hoef je niet iedere keer de trap op om de baby te verschonen.

Houd je van gezellig tafelen? En heb je een stokke tripp trapp stoel? Dan zou ik de new born set adviseren. Hierin kan je baby tot +/- 3 maanden in zitten. Zo kan je baby gezellig aan tafel erbij zitten.

Mocht je na het lezen van dit berichtje nog vragen hebben over bepaalde producten? Mail of app mij gerust.

Geef een reactie

Werkgebied

De regio waarin ik zorg bied is 30 kilometer rondom `t Veld. Andere woonplaatsen zijn altijd bespreekbaar.

Bereikbaarheid

Iedere werkdag van 08:00 tot 20:00
Zaterdag en Zondag van 10:00 tot 20:00

Contact

Dreef 35, 1735 HM 't Veld
Mobiel: 0651629876
Email: info@topkraamzorg.nl

Aangesloten & Gecertificeerd